Νίκος Διαμαντής

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Το θέατρο είναι μια τέχνη η οποία, παρότι ζει στο τώρα, υπερβαίνει το εφήμερο. Δημιουργεί παρακαταθήκη, ιστορία και άσβεστη μνήμη.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είναι ένα τέτοιο ζωντανό θεατρικό μνημείο. Αποθετήριο, αποθησαύρισμα αλλά και παραγωγός σύγχρονης τέχνης. Απλό, αυστηρό, με ήρεμους και αρμονικούς όγκους επιβάλλεται και δεσπόζει δίχως να κραυγάζει. Με αυτές τις αρχές οφείλει να πορεύεται.

Συμμετοχικότητα. Συμπερίληψη. Μια διαρκής δια-καλλιτεχνική πρόσκληση. Θέατρο που ακούει πρώτο τις κατευθύνσεις της σύγχρονης ζωής, αλλά και παρεμβαίνει για να προτείνει, να αναδείξει, να διαφυλάξει, να προβάλλει.

Το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί πύλη διάχυσης και αναμόχλευσης νέων ιδεών.

Αναζητά τη σύγχρονη καλλιτεχνική γλώσσα, δημιουργεί γέφυρες, είναι απρόβλεπτο και δημιουργεί μέσα από την εκπαίδευση, τη διαβούλευση, τις κοινότητες και τη σύνθεση.

Με θεμέλιο τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, performance, μουσική), εξωστρέφεια, δια-γεννεακότητα, άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία, τη νεολαία, τα παιδιά. Διάχυση στις τέχνες (εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα, καλλιτεχνική έρευνα, επιμελητικές πρακτικές), εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες. Μέριμνα και ανησυχία για τα σύγχρονα ζητήματα (περιβάλλον, ανάπτυξη, φύλο, τεχνολογία).

Το Δημοτικό θέατρο αποτελεί όργανο παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικής παρέμβασης σε όλο τον χώρο του Πειραιά και όχι μόνο. Δημιουργεί μέλλον.

Νίκος Διαμαντής

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web