Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο - 2020

Τριετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 2018-2020

Η «Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», αυτός ο Θεσμός πλέον, που έχει ως σκοπό του την ανάδειξη και την προώθηση του ελληνικού θεατρικού κειμένου, τη γνωριμία του κοινού με τα “μυστικά” του θεάτρου, αλλά και την εξοικείωσή του με τη “γέννηση” και την παραστασιοποίηση της θεατρικής πράξης, ενθαρρύνοντας συγχρόνως τη δημιουργική εμπλοκή των θεατών στη θεατρική διαδικασία, διανύει αισίως τον τρίτο χρόνο του.

Ωστόσο, φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, έπρεπε να βρεθεί μία άλλη λύση “πρόσβασης” των θεατών στο θέατρο. Έτσι, αποφασίσαμε την τροποποίηση της μορφής του Φεστιβάλ. Η τροποποίηση αυτή έχει να κάνει με το ότι οι θεατές γίνονται πλέον τηλεθεατές και θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια ντοκιμαντεροποιημένη μορφή όλων των διαδικασιών της εξελικτικής πορείας της θεατρικής πράξης από το παρασκήνιο στη σκηνή, η οποία θα προβάλλεται με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο!

Κωνσταντίνος Κυριακού
Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ
Υπεύθυνος υλοποίησης προγράμματος

 

 

Τριετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 2018-2020
Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο

Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος 2020
Τρίτος χρόνος


Ακολουθείστε μας σε ένα ζωντανό, δημιουργικό, και ξεχωριστό
«Μάθημα Θεάτρου»
μέσω της ιστοσελίδας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Παρασκευή 8 Μαΐου έως Κυριακή 7 Ιουνίου

 

Το τριετές Φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, ολοκληρώνεται φέτος στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, διαδικτυακά, με την παρουσίαση τριών έργων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, οι οποίοι έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο στη νεοελληνική δραματουργία: Φαύστα του Μποστ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, το μονόπρακτο η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, και το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Λόγω του πανδημίας του COVID – 19 και των εκτάκτων συνθηκών οι οποίες δεν επιτρέπουν την προσέλευση θεατών – κοινού στο θέατρο, το φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, θα παρουσιαστεί διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα, μέσω 13 επεισοδίων, τα οποία θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Η προβολή των ανοιχτών προβών αλλά και των τελικών παραστάσεων των τριών νεοελληνικών έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί σε ορισμένες ημέρες και ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας όλων όσοι το παρακολουθήσουν με τους συντελεστές.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, για την φετινή τρίτη χρονιά (2020) , ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Κυριακού
Τα επεισόδια παρουσιάζει η Κατερίνα Μπιλάλη.

Σκοπός της «Δυναμικής» είναι η ανάδειξη και η προώθηση του ελληνικού θεατρικού κειμένου, η γνωριμία του κοινού με τα “μυστικά” του θεάτρου, αλλά και η εξοικείωσή του με τη “γέννηση” της θεατρικής πράξης. Στόχος είναι να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στο θέατρο και το θέατρο πιο κοντά στον κόσμο.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική διαδικασία επισκεπτόμενοι τους χώρους του θεάτρου και συμμετέχοντας διαδραστικά στο Φεστιβάλ της «Δυναμικής».

Φέτος οι θεατές γίνονται πλέον τηλεθεατές και έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια ντοκιμαντεροποιημένη μορφή όλων των διαδικασιών της εξελικτικής πορείας της θεατρικής πράξης από το παρασκήνιο στη σκηνή! Και καθώς οι δράσεις του Φεστιβάλ ήταν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τώρα θα είναι με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου θα προβάλλεται πλέον το Φεστιβάλ της «Δυναμικής».

Μέσω της ιστοσελίδας μας οι επισκέπτες-τηλεθεατές, μπορούν να παρακολουθήσουν, τον τρόπο που εργάζονται ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί πάνω στο κείμενο. Το κοινό που παρακολουθεί μπορεί να θέτει τα ερωτήματά του, μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης φόρμας, η οποία θα παραμένει ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Στην ίδια σελίδα που θα παρουσιάζεται το κάθε video θα αναρτώνται οι και απαντήσεις την επόμενη ημέρα. Μετά την ολοκλήρωση των προβών θα προβληθούν και οι παραστάσεις με δωρεάν πρόσβαση. Η ντοκιμαντεροποιημένη σειρά θα ξεκινήσει με μια διαδρομή-ξενάγηση στους χώρους και την ιστορία του Δ.Θ.Π..

Για το φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο και την παρουσίαση των έργων - Φαύστα του Μποστ, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; της Χρύσας Σπηλιώτη, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κυριακού συνεργάστηκαν οι: Άση Δημητρολοπούλου σκηνικά και κοστούμια , Νίκος Βασιλείου – μουσική, Άννα Σμπώκου – φωτισμοί. Τα έργα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καβουκίδου, Στέλιος Καλαϊτζής, Περικλής Μοσχολιδάκης, Μιχαηλία Μουσάκου, Δανάη Μπερή, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Λευτέρης Παπακώστας, Κατερίνα Παρισινού, Γιώργος Πασσάκος και Κωνσταντίνος Πασσάς.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι στα άδυτα του θεάτρου, σε αυτό το δημιουργικό και ξεχωριστό «Μάθημα Θεάτρου»!

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες:
e-mail: neoellinikoergo.dithepi@gmail.com
Μικαέλα Δανά: 6949778197 & 2104143361

 

Πρόγραμμα προβολών

Σημειώσεις

  • Οι προβολές των επεισοδίων θα ξεκινούν τις ώρες που αναφέρονται και θα παραμένουν ενεργά έκτοτε
  • Όλα τα επεισόδια συνοδεύονται από φόρμα αποστολής εντυπώσεων
  • Tα επεισόδια 2 έως και 10 συνοδεύονται από φόρμα αποστολής ερωτήσεων, η οποία θα είναι ενεργή από την ώρα έναρξης της προβολής μέχρι τις 24.00 της ίδιας ημέρας. Οι απαντήσεις επιλεγμένων ερωτήσεων θα αναρτώνται στη σελίδα του αντίστοιχου επεισοδίου.

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web