Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού «Για δεύτερη φορά» - Παράταση αιτήσεων.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού
«Για δεύτερη φορά»
Έναρξη ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Kάθε Τετάρτη 18:00-20:00,
στο χώρο προβών του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής ανακοινώνει τη δεύτερη περίοδο λειτουργίας της Θεατρικής ομάδας Ενηλίκων με αυτισμό και καλεί νέους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στην νέα περίοδο η οποία ξεκινά από την Τετάρτη ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ιστορικό της ομάδας
Τον περασμένο Ιανουάριο, το Δημοτικό Θέατρο  Πειραιά, ξεκίνησε  ένα φιλόδοξο αλλά όχι απραγματοποίητο στόχο.  Τη δημιουργία θεατρικής ομάδας ενήλικων  ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.  Η πρώτη περίοδος λειτουργίας της ομάδας, σκοπό είχε την επαφή και γνωριμία των μελών με τη θεατρική πράξη, καθώς και την μεταξύ τους εξοικείωση. Η θετικότατη  ανταπόκριση των μελών αλλά και του κοινού, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε και εφέτος. Οι δραστηριότητες της ομάδας ξεκινούν και πάλι από τα μέσα Οκτωβρίου. Στόχος αυτή τη φορά,  είναι η πρώτη απόπειρα της ομάδας για την παραγωγή κάποιας θεατρικής παράστασης. 

Σκοπός της θεατρικής ομάδας ενηλίκων ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, είναι να παράγονται παραστάσεις καλλιτεχνικών αξιώσεων, οι οποίες θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Κάτι τέτοιο απαιτεί δουλειά και εξάσκηση χρόνων και είναι ένας στόχος που μπορεί να εξελιχθεί σταδιακά. Είναι μάλιστα, η πρώτη φορά που στην Ελλάδα ξεκινάει ένα τέτοιο εγχείρημα, υπό την σκέπη ενός πολιτιστικού φορέα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια πρωτοβουλία που θα φέρει στο επίκεντρο έναν πληθυσμό, ο οποίος ανήκει στο κοινωνικό περιθώριο. Από την άλλη, θα δοθεί η δυνατότητα να αναδειχθούν ως υλικό δημιουργίας, οι ιδιαίτερες ικανότητες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τα διαφοροποιούν από το σύνολο.

Η νέα περίοδος
Η λειτουργία της ομάδας για τη χρονιά αυτή θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου. Η συχνότητα των συναντήσεων της ομάδας θα είναι αρχικά μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη 18:00-20:00, στο χώρο προβών του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα πραγματοποιούνται ασκήσεις θεατρικής αγωγής, αυτοσχεδιασμού, κινησιολογίας, ρυθμολογίας, μελέτης κειμένων, συγγραφής κλπ.

Η Μαρία Κουλούρη, εμψυχώτρια της ομάδας, συνδυάζει ένα σύνολο γνώσεων και εμπειριών, οι οποίες μπορούν αν καλύψουν τις ανάγκες της ομάδας αυτής. Είναι λογοθεραπεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας, ηθοποιός, ποιήτρια και έχει εργαστεί στο παρελθόν σε παρόμοιες θεατρικές ομάδες.

Λόγω των ιδιαίτερων αναγκών των μελών της ομάδας, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη δήλωση κάποιου φροντιστή, για την ενημέρωσή του και την συγκατάθεσή του στη συμμετοχή του κάθε μέλους στις δραστηριότητες της ομάδας. 

Για ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας με τηλέφωνο  επικοινωνίας στο μέηλ artisticdirector@dithepi.gr υποδεικνύοντας ως θέμα της επιστολής: «Θεατρική Ομάδα Αυτιστικών». 

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web