Η Υρώ Μανέ στο iefimerida για τη Ρένα τη Σμυρνιά

Η Ρένα έχει βγει «στο κλαρί» από τα γεννοφάσκια της, Τώρα πλέον είναι γριά.Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade και εκείνη τους καλεί σπίτι της όπου μέσα από τις αφηγήσεις της, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της.

Η «Ρένα» είναι το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, που γίνεται θεατρικό σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

Τολμηρό εγχείρημα
...«Ο ρόλος και η γυναίκα που υποδύομαι είναι ένας ακραίος ρόλος πολύ απαιτητικός μιας και είναι υπερήλικας ο χαρακτήρας αυτός, αλλά με τον τρόπο που έχει αποδοθεί στο βιβλίο του Κορτώ πρέπει να κάνουμε αναφορές στην πορεία της ζωής της. Αρα πρέπει εγώ να υποδυθώ τη Ρένα σε διάφορες χρονικές περιόδους, που είναι πολύ ιδιαίτερο και πολύ προκλητικό για έναν ηθοποιό και για μένα κυρίως να κάνω όλη αυτή τη μετάβαση από το παρόν στο παρελθόν με συνέπεια και ακρίβεια στο χαρακτήρα της» αναφέρει η Υρώ Μανέ.

Ενας χειμαρρώδης μονόλογος
...«Η Ρένα είναι μια γριά πουτάνα η οποία έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, ένας μονόλογος χειμαρρώδης, πάρα πολύ ζωντανός μας πηγαίνει στο παρελθόν και μας παρουσιάζει την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής καθώς η Ρένα διατρέχει όλον τον 20ο αιώνα και τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας».

Μία γυναίκα του πεζοδρομίου
...«Το πιο σημαντικό είναι ότι παρόλο που η Ρένα είναι μια γυναίκα του πεζοδρομίου περιθωριακή, δεν άφησε να την ποτίσουν τα αρνητικά πράγματα αυτής της ζωής που βίωσε, αλλά είναι ένα πρόσωπο αισιόδοξο, πολύ μαχητικό και ακόμα και σήμερα ονειρεύεται το αύριο με ένα τρόπο που μας εμπνέει χαρά και σεβασμό. Το μόνο που την ενδιαφέρει τελικά είναι η αγάπη και να ξημερώσει η άλλη μέρα και να πιει ένα καφέ και να καπνίσει το τσιγάρο της και να αγναντέψει τον κόσμο.

Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα;
...«Ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με την εποχή που αναφέρεται η Ρένα στις αρχές του 20ου αιώνα, έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ και αυτό είναι το αισιόδοξο, αλλά βέβαια νομίζω ότι πάντα χωράνε βήματα προς το καλύτερο όσον αφορά τη θέση της γυναίκας. Πάντα υπάρχει ένα βήμα που μας πάει παρακάτω και νομίζω ότι πρέπει να το αναζητάμε για να το κατακτήσουμε» καταλήγει η Υρώ Μανέ.

Ρένα του Αύγουστου Κορτώ
Στο ρόλο της Ρένας η Υρώ ΜανέΣυμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.
Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.
 

Ένας ύμνος στην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς....
Εως 10/01/2019

Πηγή: Η Υρώ Μανέ στο iefimerida για τη Ρένα τη Σμυρνιά: Στο πεζοδρόμιο από τα γεννοφάσκια της | iefimerida.gr 

 

 

FOLLOW US

Youtube Instagram
Gravity custom web