
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ | HOW SOON IS NOW
Σκηνοθεσία | Πάνος Κούγιας
7 Φεβρουαρίου – 16 Μαρτίου 2025
Από το Αρχείο Παραστάσεων
Η παράσταση
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΦΟΥΑΓΙΕ
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ
HOW SOON IS NOW
Έναρξη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 16 Μαρτίου
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζει, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, το τελευταίο κείμενό της Γλυκερίας Μπασδέκη«HOW SOON IS NOW» που εμπνέεται ελεύθερα από το λογοτεχνικό πρόσωπο της Μαργαρίτας Περδικάρη, μιας νεαρής δασκάλας αστικής καταγωγής, που την περίοδο του δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου η ένταξη της στην ΕΠΟΝ Πίνδου, θα αποτελέσει την αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μιας ολόκληρης χώρας, η οποία δύσκολα συμπράττει με τα «φαντάσματα» του παρελθόντος της.
Η παράσταση, αξιοποιώντας το θέμα της Ελληνικότητας, επιχειρεί να ανοίξει έναν θαρραλέο διάλογο γύρω από το δράμα της Γερμανικής κατοχής το οποίο φαίνεται να τελειώνει, αλλά σε λίγο θ’ αρχίσουν νέες συμφορές: ο εμφύλιος.
Μέσα από τον κώδικα του Θεάτρου σκιών, τον Αττίκ, τους ελληνικούς καφενέδες, αλλά και την εγχώρια ζωγραφική, επιχειρείται η δόμηση ενός «Εθνικού ψηφιδωτού» μνήμης, για όλα εκείνα που στον απόηχο της μετεμφυλιακής Ελλάδας, οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεχάσουν.
Έναρξη Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 16 Μαρτίου.
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Αφήγηση ηχογραφημένου υλικού: Χαρούλα Αλεξίου
Τμήμα Επικοινωνίας Αθηναϊκών Θεάτρων: Ειρήνη Τσίκα, 2111026227, irenetsika@a-th.gr
Social Media Αθηναϊκών Θεάτρων: Μαργαρίτα Μαρμαρά, mmarmara@dpgroup.gr
Μια συμπαραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
* Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά να δώσει φωνή στη νέα ελληνική δραματουργία και τη νέα γενιά σκηνοθετών με την ανάθεση δημιουργίας νέων έργων.
Ευχαριστούμε την Μαρία Νόρρα για την βοήθειά της στο μακιγιάζ της παράστασης και την Αλίκη Μάτση για την πολύτιμη βοήθειά στο δημιουργικό κομμάτι και στον Κωνσταντίνο Σαββάκη για τις περούκες της παράστασης.
Ώρες και ημέρες παραστάσεων :
Παρασκευή, Σάββατο 20:30
Κυριακή : 19:00.
Προπώληση εισιτηρίων :
https://www.more.com/gr–el/tickets/theater/how–soon–is–now/
Στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιά, τηλ. 2104143310 (Εντός του Δημοτικού Θεάτρου – Κεντρική Είσοδος).
Ώρες Ταμείου Χειμερινής Περιόδου:
Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τρίτης): 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο 16:00 – 21:00
Κυριακή: 18:00 – 21:00
Στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365και στο ΘέατροΑλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα
Ώρες Ταμείου:
Δευτέρα έως Κυριακή 10.00-22.00
Τιμές εισιτηρίων:
18 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό και άνω των 65 ), 8 ευρώ (άνεργοι, και 5 ευρώ (Ατέλειες ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, ΠΕΣΥΘ).
* Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά να δώσει φωνή στη νέα ελληνική δραματουργία και τη νέα γενιά σκηνοθετών με την ανάθεση δημιουργίας νέων έργων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ταυτότητα παράστασης
- Σκηνοθεσία
- Πάνος Κούγιας
- Διασκευή – Σκηνοθεσία
- Πάνος Κούγιας
- Video-Σκηνικά
- Δημήτρης Κοντογιώργης
- Κοστούμια
- Μαργαρίτα Τζαννέτου
- Φωτισμοί
- Βασίλης Αποστολάτος
- Επιμέλεια κίνησης
- MαρίζαΤσίγκα
- Μουσική
- TeoKougias
- Βοηθός σκηνοθέτη
- Κοσμάς Γκάνιας
- Φωτογραφίες
- Γιώργος Καλφαμανώλης
- Διεύθυνση Επικοινωνία Αθηναϊκών Θεάτρων
- Ελίνα Λαζαρίδου, lazaridou@a-th.gr
Ηθοποιοί
Μενέλαος Κυπαρίσσης, Δανάη Παπουτσή, Ανθή Σαββάκη, Λεωνίδας Στάμου











